Nieuwste recepten

Groene paprika gevuld met prei en rijst (V)

Groene paprika gevuld met prei en rijst (V) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten + 20 minuten oventijd Bij Klein Broekhuizen in Wehl kweken ze hele mooie groene paprika’s. Ik vulde ze met prei, cashewnootjes en rijst en maakte zo in een handomdraai dit...

Lees meer

Brandade van gerookte forel met schelvis

Brandade van gerookte forel met schelvis HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 45 minuten Brandade is een van oorsprong zuid-Frans gerecht. Het bestaat uit gepureerde gezouten of gerookte vis waar melk en olijfolie door gaat. Ergens in de historie van het gerecht...

Lees meer

Meer recepten

Lasagne van koolraap en tomaten-gehaktsaus

Lasagne van koolraap en tomaten-gehaktsaus HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 45 minuten + 15 minuten oventijd Een echte groentebom dit recept. Want de traditionele lasagnebladen heb ik vervangen door plakken koolraap. En het is niet alleen gezond maar ook nog...

Lees meer

Aardappel groenten tortilla (V)

Aardappel groenten tortilla HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 25 minuten + 20 minuten oventijd Vegetarische ovenschotel met peen en courgette. Een kidsproof recept volgens mijn jongens. ZO MAAK JE HET: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen,...

Lees meer

Zalmfilet met paksoi en pandanrijst

Zalmfilet met paksoi en pandanrijst HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Door de zalm op een Oosterse wijze te marineren zorg je voor een mooie smaakcombinatie met de van oorsprong Aziatische groente paksoi, die overigens ‘gewoon’ van biologische...

Lees meer

Lekkerlanders courgette en rookworst

Lekkerlanders courgette en rookworst HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten + 40 minuten oventijd Een heerlijke ovenschotel met een ouderwets lekkere aardappel: de Lekkerlander. Eigen teelt van de oude rassen bij Park Bredelaar. Van de bouillon die na het...

Lees meer

Roodbaars met sperziebonen en risotto

Roodbaars met sperziebonen en risotto HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 35 minuten + 20 minuten oventijd Romige risotto met sappige sperzieboontjes van biologische tuinderij De Stroom uit Hemmen. Heerlijk met gebakken roodbaars erbij. ZO MAAK JE HET: Verwarm de...

Lees meer

Pilav met bospeen en prei(V)

Pilav met bospeen en prei(V) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Lekker vegetarisch eenpansgerecht. Een pilav kook je in bouillon en laat je droogkoken. Hierdoor blijven alle smaken behouden in het gerecht. Met biologische bospeen en prei van Klein...

Lees meer

Savooiekool met rundergehakt en eiermie

Savooiekool met rundergehakt en eiermie HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten De savooiekool of groene kool, is een van de oudste koolsoorten. Vandaar ook dat hij in de vergeten groenten tuin van Park Bredelaar te vinden is. In dit gerecht gaf ik er met...

Lees meer

Zoete kipspiesen met gegrilde sla en gepofte aardappel

Zoete kipspiesen met gegrilde sla en gepofte aardappel HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 1 uur + 1 uur marineren Houd het vakantiegevoel nog even vast. Steek de barbecue aan op een mooie nazomerse avond en kook je hele maaltijd erop. Maak zelf deze heerlijke...

Lees meer

Salsa verde van tomatillo’s en rundergehakt met farfalle

Salsa verde van tomatillo’s en rundergehakt met farfalle HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten In de tuin van Park Bredelaar telen we zelf bijzondere groenten. Zo ook deze tomatillo. Deze groene vrucht wordt toegepast in de Mexicaanse keuken, maar kom je...

Lees meer

Couscous met courgette en ras-el-hanout (V)

Couscous met courgette en ras-el-hanout (V) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten Een echt makkelijk recept dat ik heel vaak maak. Door het zoetje van de rozijnen en de kaneel is het ook voor kinderen een smulrecept. ZO MAAK JE HET: Hak de cashewnoten...

Lees meer

Kedgeree met makreel en gepocheerd ei

Kedgeree met makreel en gepocheerd ei HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 35 minuten Kedgeree is een van oorsprong Indiaas gerecht (Khichri) van rijst met linzen en specerijen. De Engelsen hebben het naar Europa gehaald in de 18e eeuw. Zij aten het als ontbijt...

Lees meer

Hermans vispannetje

Hermans vispannetje HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Op de site van Herman den Blijker vond ik een smaakvol maar simpel recept voor dorade en aardappel. Ik heb het uitgebreid met lekker veel biologische groente. Ik hoop dat Herman het goed vindt. ZO...

Lees meer

Stamppot snijbonen Java

Stamppot snijbonen Java HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Een lekker spicy stamppot met verse biologische aardappelen en snijbonen van Klein Broekhuizen uit Wehl, een echte zomergroente. Ik maakte er pittig gehakt bij. ZO MAAK JE HET: Schil de...

Lees meer

Tortilla’s met spinazie en ei (V)

Tortilla’s met spinazie en ei HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Wat doe jij als je zin hebt in tortilla’s maar niks hebt voorbereid? Ik keek in de koelkast en vond spinazie en ei. Het resultaat zie je hier. Alle 8 duimen aan tafel gingen omhoog voor...

Lees meer

Sambal goreng telor en toemis boontjes (V)

Sambal goreng telor en toemis boontjes (V) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Met lekkere Hollandse spekbonen die er nu volop zijn maken we toemis boontjes. In dit recept zit veel sambal. Ik heb de sambal oelek daarom vervangen door de mildere sambal...

Lees meer

Lasagne met gehakt, spinazie, tomaat en mozzarella

Lasagne met gehakt, spinazie, tomaat en mozzarella HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 25 minuten oventijd Heerlijke lasagne met echte saus zonder pakjes en zakjes. Met spinazie en rundergehakt van Van Bommel Limousin Vlees. De buffelmozzarella komt...

Lees meer

Zomersalade met aardbeien rauwe ham en geitenkaas

Zomersalade met aardbeien rauwe ham en geitenkaas HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten Een heerlijke salade met aardbeien rauwe ham van slager Henk Jonkers uit Est en geitenkaas van Geitenboerderij De Grote Doorn in Slijk-Ewijk. Lekker met de...

Lees meer

Kibbeling met ravigotesaus, aardappel en gekookte peen

Kibbeling met ravigotesaus, aardappel en gekookte peen HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Zelf kibbeling maken. Met vis en visbakmeel van ‘mijn visboer’ Heinen & Koelewijn, maak je zelf echte verse kibbeling. Het ravigotesausje maak ik voor je....

Lees meer

Gnocchi met chorizo, tomaat-paprika saus en basilicum

Gnocchi met chorizo, tomaat-paprika saus en basilicum HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten Gnocchi wordt in Nederland eigenlijk maar weinig gegeten. Terwijl het een bijzonder makkelijk en smaakvol product is, gemaakt van aardappel. Het staat bovendien...

Lees meer

Flammenkuchen

Flammenkuchen HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 30 minuten rijzen Waan jezelf even op in Frankrijk met dit vakantierecept uit de Elzas! ZO MAAK JE HET: Deeg: Meng de gist, ½tl suiker en ½tl zout met het water. Doe 500 g bloem in een grote kom, maak...

Lees meer

Frisse salade van watermeloen, feta en munt (V)

Frisse salade van watermeloen, feta en munt (V) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten Op en top zomers deze salade. Doet het goed bij een zomerse barbecue met een glas rosé. Wijn en barbecue vlees kun je er los bij bestellen. ZO MAAK JE HET: Marineer de...

Lees meer

Romige garnalenpasta met spinaziesalade

Romige garnalenpasta met spinaziesalade HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 40 minuten Met de goede kwaliteit gamba’s van Heinen en Koelewijn, maak je van deze garnalenpasta een bijzonder smakelijk gerecht. Lekker met spinaziesalade met een friszure dressing...

Lees meer

Gestoofde venkel met spekjes en romige aardappelpuree

Gestoofde venkel met spekjes en romige aardappelpuree HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Een zomers recept met een frisse, zoetzuur gestoofde venkel, afkomstig van de Groentemeiden uit Hemmen. Lekker met hartige spekjes en romige aardappelpuree. ZO...

Lees meer

Salade van gerookte meerval en radijs met citroendressing

Salade van gerookte meerval en radijs met citroendressing HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Verrassende salade met knapperige biologische sla van De Horsterhof uit Duiven en gerookte meerval van Meervalkwekerij Steentjes uit Wehl. De radijsje zorgen...

Lees meer

Goed gevulde patisson

Goed gevulde patisson HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 30 minuten oventijd Een bijzondere groente uit de eigen tuin van Park Bredelaar dit keer. De patisson lijkt qua uiterlijk een beetje op een pompoen maar is qua smaak meer een courgette. Het...

Lees meer

Groene frittata met snijbiet en tuinbonen (V)

Groene frittata met snijbiet en tuinbonen HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten bereiden + 30 minuten oventijd Een heerlijke frittata met groenten uit het seizoen. De snijbiet en tuinbonen zijn eigen teelt van Park Bredelaar. ’s Ochtends oogst ik de...

Lees meer

Gebakken schol met pasta, tomaat en olijven

Gebakken schol met pasta, tomaat en olijven HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Heerlijk vers gebakken schol, met de volle smaak van cherrytomaten en olijven. Lekker met echt Italiaanse tagliatelle. Lekker met een glas rosé van Wine by Nature. ZO MAAK...

Lees meer

Venkel-sinaasappel salade met gebakken aardappel (V)

Venkel-sinaasappel salade met gebakken aardappel (V) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Top combinatie van het kruidige van de venkel en het frisse van de sinaasappel. Een op en top zomers gerechtje. ZO MAAK JE HET: Schil de aardappelen en snijd ze in...

Lees meer

Plaatpizza met gehakt, puntpaprika en kleintje Köning

Plaatpizza met gehakt, puntpaprika en kleintje Köning HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten + 45 minuten rijstijd + 20 minuten baktijd Met de pizzamix van Grutterij-Molen De Hoop uit Oud-Zevenaar is het makkelijk en smakelijk bakken. Deze pizza heeft een...

Lees meer

Tomatenpasta met biologische kippendijtjes en eikenbladsla

Tomatenpasta met biologische kippendijtjes en eikenbladsla HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Een lekkere pasta voor doordeweeks gemaakt met kipdijenvlees dat veel sappiger is dan kipfilet. Dat is de reden dat je dit vlees vaak in mijn smaakkist tegen...

Lees meer

Gevulde puntpaprika met chorizo en rijst

Gevulde puntpaprika met chorizo en rijst HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten + 20 minuten oventijd Puntpaprika’s vind ik echt geweldig. Ze zijn net iets zoeter dan de gewone paprika’s. De cherrytomaatjes passen hier goed bij. Het chorizoworstje is...

Lees meer

Kabeljauw-bloemkool schotel uit de oven

Kabeljauw-bloemkool schotel uit de oven HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten+ 25 minuten oventijd Romig ovengerecht met verse kabeljauw, bloemkool en kerrie. Heerlijk zacht van smaak. ZO MAAK JE HET: Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen...

Lees meer

Waterbuffelburger met batavia sla en Kleintje Köning

Waterbuffelburger met bataviasla en Kleintje Köning HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten Dit bijzondere broodje is samengesteld uit producten uit De Liemers en daar vlakbij. De rode batavia sla wordt geoogst bij de biologische tuinderij van Huis...

Lees meer

Biologische kippendijtjes met paprika en koolrabi

Biologische kippendijtjes met paprika en koolrabi HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Met de biologische kippendijtjes van Polderhoen maakte ik dit typisch makkelijke doordeweeks recept. Bij de kids ging dit er zonder mopperen in, ze vonden het...

Lees meer

Toscaanse maaltijdsalade (V)

Toscaanse maaltijdsalade HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Waan je in Toscane met deze maaltijdsalade met daarin de buffelmozzarella van buffelboerderij Arns uit Zevenaar. Lekker met zongedroogde tomaatjes, zoete cherrytomaten en olijfjes. Heerlijk...

Lees meer

Gnocchi met raapstelen tomaat en runderbraadworst

Gnocchi met raapstelen tomaat runderbraadworst HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Supersnel en smaakvol. Met dit gerecht zet je in een handomdraai iets op tafel dat iedereen lekker vindt. De raapstelen geven een licht zilte smaak die heerlijk is met...

Lees meer

Quinoasalade met koolrabi en biefstuk

Quinoasalade met koolrabi en biefstuk HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten Lekkere friszoete salade van quinoa uit Lent en kropsla uit Duiven. De zachte smaak van de koolrabi gaat goed samen met het zuurtje van de limoen en het zoetje van de honing. De...

Lees meer

Tagliatelle peperonata

Tagliatelle peperonata HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 40 minuten Een smaakvolle vegetarische pasta, die eenvoudig te maken is en er fantastisch uitziet. ZO MAAK JE HET: Paprika’s, wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in repen snijden. Uien in halve...

Lees meer

Stevig Vaderdag ontbijt

Stevig Vaderdagontbijt HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten Verras vader met een stevig ontbijt. Scrambled eggs, bacon and tomato, een klassiek stevig Engels ontbijt voor papa. Met heel bijzonder donker smaakvol suikerbrood met een vleugje...

Lees meer

Kabeljauw met bospeen en aardappelschijfjes uit de oven

Kabeljauw met bospeen en aardappelschijfjes uit de oven HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten + 30 minuten oventijd Met smaakvolle ingrediënten maak je eenvoudig een smaakvolle maaltijd. Met verse kabeljauw van Heinen en Koelewijn uit Spakenburg. De...

Lees meer

Fusilli met snijbiet en gerookte spekblokjes

Fusilli met snijbiet en gerookte spekblokjes HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Dit gerecht heeft alles wat een goede pasta nodig heeft. Aardse smaak en kleur van de snijbiet, een hartige bite van de krokante spekjes en een romige saus van creme...

Lees meer

Kippendij met koolrabi, cherrytomaat en basmatirijst

Kippendij met koolrabi, cherrytomaat en basmatirijst HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten De biologische koolrabi komt van De Horsterhof uit Duiven en is heel zacht van smaak. De zongedroogde tomaatjes en de zoete cherrytomaten geven het recept extra...

Lees meer

Spinazie en prei met roerei en eiermie (V)

Spinazie en prei met roerei en eiermie (V) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Supersnel vegetarisch gerecht met veel groente. Lekker met Chinees vijf-kruidenpoeder , roerei en eiermie. ZO MAAK JE HET: Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de...

Lees meer

Karbonade met gesmolten uien, raapstelen en aardappelen

Karbonade met gesmolten uien, raapstelen en aardappelen HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 45 minuten Door de uien langzaam op laag vuur te smoren met wat poedersuiker en wijnazijn worden ze zo zacht van structuur en smaak dat je kan spreken van gesmolten uien....

Lees meer

Risotto met asperges en spek

Risotto met asperges en spek HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Het romige van de risotto gaat hier goed samen met de zachte smaak van de asperges. De krokant gebakken plakjes spek geven er een hartige bite aan. ZO MAAK JE HET: Snipper de ui. Rasp...

Lees meer

Dorade op bedje van ratatouille met rijst

Dorade op bedje van ratatouille met rijst HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Mijn visleverancier Heinen en Koelewijn heeft al generaties lang verstand van vis. Dat ze er ook lekker mee kunnen koken blijkt wel uit dit recept dat ik van ze kreeg. Echt...

Lees meer

Oosterse andijviestamppot (V)

Oosterse andijviestamppot (V) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Een verrassende smaak van de in kerrie gesmoorde sjalotten. Afgemaakt met een pittig nootje. Met de lokale, biologische andijvie uit Wehl is het ook in dat opzicht een Oosters...

Lees meer

Broodje Lingezegen Burger

Broodje Lingezegen Burger HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten Dit bijzondere broodje is samengesteld uit producten uit Park Lingezegen en daar vlakbij. Om te beginnen komen de speltbollen van Droom! De Landerij. De kropsla is geoogst bij biologische...

Lees meer

Kip korma met kokos-amandelsaus en rijst

Kip korma met kokos-amandelsaus en rijst HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 20 minuten stoven Breng je huis in een Oosterse sfeer met de geur van de heerlijke specerijen in dit gerecht. De smaak van de biologische kippendij van Polderhoen wordt...

Lees meer

Pasta met courgette pecorino en salie (v)

Pasta met courgette pecorino en salie HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten We gaan iets lekkers maken met heerlijke gele en groene courgette. Die vind je niet in de supermarkt! ZO MAAK JE HET: Snijd de courgette in halve maantjes. Kook de pasta volgens...

Lees meer

Mexicaanse vis burritos met guacamole

Mexicaanse vis burritos met guacamole HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 15 minuten oventijd Een heerlijke combinatie van vis, zwarte bonen en Mexicaanse specerijen. Makkelijk voor te bereiden en dan kan het zo de oven in. Maak het helemaal af met...

Lees meer

Vispie met asperges en broccoli

Vispie met asperges en broccoli HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 30 minuten oventijd Asperges met kabeljauw, dat gaat goed samen in deze pie. Heerlijk zacht van smaak met een romige aardappelpuree erover.   ZO MAAK JE HET: Verwarm de oven voor op...

Lees meer

Tortilla’s met gehakt en tomatensalsa

Tortilla’s met gehakt en tomatensalsa HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Het rundergehakt van Van Bommel Limousin Vlees is bij veel mensen al favoriet. Met een tomatensalsa erbij maak je in een handomdraai een heerlijke wrap.   ZO MAAK JE HET:...

Lees meer

Gnocchi met broccoli en boerenkaas (V)

Gnocchi met broccoli en boerenkaas (v) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten Supersnel en superlekker dit vegetarische recept. De boerenkampioen belegen kaas doet zijn naam eer aan en geeft een rijke smaak aan dit gerecht.   ZO MAAK JE HET: Snijd de...

Lees meer

Kip met ananas in zoetzure saus

Kip met ananas in zoetzure saus HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Verse ananas en groenten met biologische kippendij in een zoetzure saus. Geen potje ‘Chicken Tonight’, maar zelfgemaakt. Wel zo lekker.   ZO MAAK JE HET: Kook de rijst volgens de...

Lees meer

Lasagne Napolitana

Lasagne Napolitana HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 25 minuten oventijd Heerlijke lasagne met echte saus zonder pakjes en zakjes. Met veel groente en rundergehakt van Van Bommel Limousin Vlees. De buffelmozzarella komt van buffelboerderij Arns uit...

Lees meer

Varkensfilet met appel en salie

Varkensfilet met appel en salie HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Een heerlijk voorjaarsrecept. Het varkensvlees komt van slager Henk Jonkers uit Est. Henk zoekt zelf de varkens uit bij de boeren en slacht de varkens nog helemaal zelf. Dit geeft een...

Lees meer

Risotto met koolrabi en champignons (V)

Risotto met koolrabi en champignons (V) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Het is nu echt seizoen voor koolrabi vers van het land. De koolrabi en de prei komen van biologische tuinderij Klein Broekhuizen uit Wehl. De champignons worden geteeld bij...

Lees meer

Gegrilde meerval met paprika en basilicum

Gegrilde meerval met paprika en basilicum HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Meerval is een heel stevige vissoort. Het lijkt bijna meer op vlees dan op vis. Dat maakt deze vis heel geschikt om te grillen. De meerval komt van Meervalkwekerij Steentjes...

Lees meer

Boterkip uit de oven

Boterkip uit de oven HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 1 uur oventijd Supersappig gebraden kippenpoten uit de oven. De kip is van Polderhoen en is biologisch. Op smaak gebracht met een lekkere kruidenboter. De sla en aardappelen komen van...

Lees meer

Gewokte gamba’s met paprika spinazie en mango

Gewokte gamba’s met paprika spinazie en mango HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Verrassende smaakcombinatie uit je wok. De mango geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht. De gamba’s zijn als half gepeld en hebben alleen het staartje er nog aan...

Lees meer

Waterbuffelstoofpotje met Jonkheer Bier

Waterbuffelstoofpotje met Jonkheer Bier HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 4 uur stoven De hoofdingrediënten voor dit recept komen uit de Liemers. Het stoofpotje gaan Jeroen Peters van De Streekfabriek en ik samen maken op de Proeverij van Liemerse...

Lees meer

Tortillataart met borlottibonen (vegetarisch)

Tortillataart met borlottibonen (vegetarisch) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 20 minuten oventijd Een Mexicaanse variant op de hartige taart. Deze vegetarische taart maak je heel gemakkelijk van tortilla’s, borlottibonen en tomaten. Met...

Lees meer

Stimpstamp met huisgemaakte gehaktbal

Stimpstamp met huisgemaakte gehaktbal HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Stimpstamp, oftewel stamppot rauwe andijvie hoort echt bij het voorjaar. Andijvie is een echte lentegroente, heerlijk vers van biologische tuinderij Klein Broekhuizen, zo door de...

Lees meer

Roergebakken asperges met hollandaisesaus en garnalen

Roergebakken asperges met hollandaisesaus en garnalen HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 25 minuten Soms heb je van die eenvoudige recepten waar alle smaken kloppen. Zacht gebakken asperges en garnaaltjes, de lekkere bite van de conchiglioni, de friszure...

Lees meer

Couscous met raapstelen en gerookte kip

Couscous met raapstelen en gerookte kip HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 25 minuten Hollandse raapstelen met couscous. Een niet alledaagse combinatie die bijzonder goed uitpakt. Lekker met gerookte kipfilet erdoor. ZO MAAK JE HET: Kook de couscous volgens de...

Lees meer

Gnocchi all’ arrabiata met champignons en prei (V)

Gnocchi all’ arrabiata met champignons en prei (V) HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 20 minuten oventijd Arrabiata is een klassieke Italiaanse pastasaus. Arrabiata betekent letterlijk vanuit het Italiaans vertaald boos of kwaad. Het woord...

Lees meer

Farfalle met spinazie mozzarella en noten

Farfalle met spinazie mozzarella en noten HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Een heerlijk pastagerecht met mozzarella van buffelboerderij Arns uit Zevenaar. ZO MAAK JE HET: Kraak de walnoten. Hak de walnoten en hazelnoten tot grove kruimels. Rooster...

Lees meer

Salade met rode mul en rauwe ham van de barbecue

Salade met rode mul en rauwe ham van de barbecue BIJGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 10 minuten Rode Mul, een smakelijk visje dat we kennen uit de vakantielanden is tegenwoordig ook uit de Noordzee op te halen. Visspecialist Heinen & Koelewijn uit Spakenburg...

Lees meer

Gekaramelliseerde witlof met biefstuk en gebakken aardappel

Gekaramelliseerde witlof met biefstuk en gebakken aardappel HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Bitter, zoet en zuur bij elkaar in één gerecht. Door de witlof te karamelliseren met wat suiker en te blussen met balsamicoazijn combineert dit gerecht alle...

Lees meer

Asperges met ham eieren en gebakken aardappeltjes

Asperges met ham eieren en gebakken aardappeltjes HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Dit is de traditionele manier om asperges te eten en eigenlijk ook de meest smaakvolle vind ik zelf. De asperges zijn AA kwaliteit en lekker dik. Ze komen van telers...

Lees meer

Gnocchi met spinazie en chorizo

Gnocchi met spinazie en chorizo HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten + 15 minuten oventijd Een heerlijk en makkelijk pastarecept met spinazie: ovenschotel van gnocchi met daarbij de heerlijke chorizo worst van ambachtelijke slager Henk Jonkers en een...

Lees meer

Frisse stamppot raapstelen

Frisse stamppot raapstelen HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 25 minuten De puree is friszuur door de yoghurt. De combinatie met de zilte smaak van raapstelen is perfect. De olijfolie maakt het smeuïg en de ui geeft een zoet accent. Echt een lekker vegetarisch...

Lees meer

Visragout met prei en rijst

Visragout met prei en rijst HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 25 minuten Een smaakvolle ragout met verse vis van visspecialist Heinen en Koelewijn en verse biologische groente van Klein Broekhuizen. ZO MAAK JE HET: Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzing op...

Lees meer

Kipsaté met witte kool salade en rijst

Kipsaté met witte kool salade en rijst HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Ik hou er van om de kool in dit gerecht als salade te eten. Het frisse van de yoghurtdressing vormt een mooi contrast met de saté vind ik. ZO MAAK JE HET: Marineer de kip. Ik...

Lees meer

Bowlfood: Tjap tjoy met eiermie en een gekookt eitje

Bowlfood: Tjap tjoy met eiermie en een gekookt eitje HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Helemaal hip: eten uit een kommetje 😉 Belangrijker is dat het gewoon lekker en gezond is. Veel groente vooral, zoals paksoi die vers van het land komt van boer...

Lees meer

Witlof in kruidenboter met spekjes en aardappelpuree

Witlof in kruidenboter met spekjes en aardappelpuree HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Kruidenboter maken heb ik van mijn moeder geleerd. Superlekker en niet moeilijk om zelf te maken. Echte roomboter van Zuivelboerderij IJsseloord met verse kruiden....

Lees meer

Tagliatelle met roodbaars, broccoli en champignonroomsaus

Tagliatelle met roodbaars, broccoli en champignonroomsaus HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Creamy broccoli, tagliatelle verde en verse vis van Heinen en Koelewijn uit Spakenburg. Smaakvol eten met de juiste combinatie van goede producten. ZO MAAK JE...

Lees meer

Spinaziesalade met gerookte zalm en spiegelei

Spinaziesalade met gerookte zalm en spiegelei HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 10 minuten De smaak van de gerookte zalm gaat heel goed samen met het zacht gebakken spiegelei. Met knapperige spinazie en het absurd lekkere speltbrood van Droom! Lekker met...

Lees meer

Pizza con salsiccia e cime di rapa

Pizza con salsiccia e cime di rapa HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 45 minuten + 20 minuten oventijd Pizza naar Napolitaans recept. Een lekkere combinatie van verse biologische raapstelen van Klein Broekhuizen uit Wehl en gekruide slagersworst van slager Henk...

Lees meer

Lamsbout met gebakken aardappeltjes, broccoli en salade

Lamsbout met gebakken aardappeltjes, broccoli en salade HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 1 uur en 15 minuten Met deze lamsbout zet je een prachtig stuk vlees op tafel met Pasen. Klassiek gekruid met tijm, rozemarijn en knoflook. De bereiding in de oven is...

Lees meer

Nasi met omeletreepjes

nasi met omeletreepjes HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Een vegetarische nasi met lekker veel seizoensgroenten.   ZO MAAK JE HET: Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Laat hem met een deksel op de pan afkoelen naar kamertemperatuur zodat hij...

Lees meer

Snelle tagliatelle met prei en rauwe ham

Snelle tagliatelle met prei en rauwe ham HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Met de rauwe ham van slager Henk Jonkers en prei uit eigen tuin van Park Bredelaar, zet je in een handomdraai dit heerlijke pastagerecht op tafel. ZO MAAK JE HET: Kook de...

Lees meer

Ribstoof met pils, abrikoos en savooiekoolstoemp

Ribstoof met pils, abrikoos en savooiekoolstoemp HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten + 2 uur stoven Met een flinke riblap van Van Bommel Limousin Vlees uit Elst, een bijzondere pils van Leireken uit België en een handje abrikozen maak je een smaakvolle...

Lees meer

Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus

Indische speklapjes in ketjap-tomatensaus HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 35 minuten Een verrassend recept met speklapjes dit keer. Bereid op oosterse wijze met ketjap smaken ze ineens heel anders. Lekker met wat seroendeng (kokos-specerijen mengsel) erbij....

Lees meer

Romige rode risotto met krokante rode kool salade

Romige rode risotto met krokante salade van rode kool, peen en rode bietjes HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 75 minuten oventijd Met wat zoet van de rode biet en het romige van de risotto maak je zelf een mooi rode risotto. Met een krokante salade...

Lees meer

Kabeljauwpakketjes met tomaat-mozzarellasalade

Kabeljauwpakketjes met tomaat-mozzarellasalade HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten Bij mijn visleverancier Heinen en Koelewijn uit Spakenburg hebben ze al generaties lang verstand van vis. Dat blijkt vooral uit de kwaliteit van de verse vis, maar ook...

Lees meer

Broodje tartaar met spiegelei

Broodje tartaar met spiegelei HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten De tartaartjes die voor dit recept wordt gebruikt komt van de Limousin runderen van Jeroen en Annerie van Bommel. Na een kennismaking in Frankrijk met het Franse vleesras Limousin waren...

Lees meer

Snelle tagliatelle met 3 kazen en venkel

Snelle tagliatelle met 3 kazen en venkel HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten Een supersnel pastagerecht met smaakvolle maar milde kaassoorten. ZO MAAK JE HET: Was de venkel en snijd het groen eraf. Snijd de knollen in 2 en snijd in dunne reepjes. Doe...

Lees meer

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Ovenschotel met bloemkool en gehakt HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 30 minuten + 40 minuten in de oven Een klassieker deze ovenschotel met bloemkool en gehakt. Maar daarom ook zo lekker, helemaal met het rundergehakt van de Limousin runderen van Van Bommel...

Lees meer

Varkensstoof met cannellinibonen en rookworst

Varkensstoof met cannellinibonen en rookworst HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 15 minuten + 40 minuten stoven Een heerlijke stoofpot met rookworst en cannellinibonen. Het is in een handomdraai gemaakt, daarna nog eventjes stoven en klaar. ZO MAAK JE HET:...

Lees meer

Vegetarische zuurkoolschotel met puree van zoete aardappel

Vegetarische zuurkoolschotel met puree van zoete aardappel HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 20 minuten + 20 minuten oventijd Een smaakvolle combinatie van het zoet van de ‘aardappel’ en zuur van de ‘kool’. En ook nog eens makkelijk te maken. ZO MAAK JE HET:...

Lees meer

Gebakken rijst met witte kool, puntpaprika, en gehakt

Gebakken rijst met witte kool, puntpaprika, en gehakt HOOFDGERECHT: 4 personen BEREIDINGSTIJD: 45 minuten Een heerlijk Oosterse roerbak met gehakt van de Limousin runderen van Van Bommel uit Elst. Lekker met gehakte zoute pinda’s erover. ZO MAAK JE HET: Wel de lomboks...

Lees meer

“Eten moeten we allemaal,maar smaakvol eten is heel wat anders dan je maag vullen.”

Share This